KAVLAK ACADEMY EĞİTİM PROGRAMI

KAVLAK ACADEMY EĞİTMENLERİ

Ali Cem Gülmen


Alper Yeğin


Alperen Ceyhun Mecit


Ateş Sünbül



Aylin Seçkin


Dr. Bahar Karacar


Doç. Barış Atiker


Bego Demir



Berç Çubukçiyan


Ceren Kurt


Deniz Mina Küpana


Derya Aslan



Ebru Metin


Efe Oğuz


Emir Uzunoğlu


Emre Çolak



Ertuğrul Onur


Ezgi Barhan


Ferhat Yıldırım


Av. Fırat Barış Kavlak



Fikret Sebilcioğlu


Holger Zscheyge


Ignat Postny


İnan Utku Türkmen



İsmail Sincik


İstem Akalp


Jacek Welc


Kemal Altuğ Özgün



Koray Akalp


Nilüfer Aktaş


Nilüfer Dalay


Paul Swegle



Pınar Öncel


Reyhan Elmasri


Selda Özçalık


Sinan Güler



Suat Atan


Tuna Özçuhadar


Uygar Özesmi


Zafer Elcik


Ali Cem Gülmen

TEİD Araştırma ve Yayın Direktörü

2004 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Ali Cem Gülmen Uluslararası Ticaret Hukuku, Sözleşmeler Hukuku, Şirketler hukuku ve Ticaret Hukuku alanlarında uzmanlaşan çeşitli hukuk firmalarında görev aldı. 2014 yılından itibaren TEİD’de (Etik ve İtibar Derneği) araştırma direktörü olarak görev almaktadır. Ali Cem Gülmen ayrıca INmagazine dergisinin genel yayın yönetmeni görevini üstlenmektedir.


LinkedIn


Alper Yeğin

Alper Yeğin, IoT kablosuz iletişim alanında dünya lideri sistem üreticisi Actility Şirketinde İleri Teknoloji Gelistirme'den sorumlu Başkan Yardımcısı ve uluslararası Lora Alliance'ta da Teknik Komite Başkanlığı ile Yönetim Kurulu'nun da Başkan Vekilliği görevlerini sürdürmektedir. 25 yıla yakın suredir iletişim teknolojileri alanında uluslararası şirketlerde Ar-Ge çalışmalarında bulunan Alper, IETF, 3GPP, ETSI, Zigbee Alliance, ve WiMAX Forum gibi kuruluşlarda lider roller üstlenmiş, 4G, 5G, Mobile IP, IPv6, LoRaWAN gibi teknolojilerin geliştirilmesi ve uluslararası standartlarının oluşturulması alanlarında katkıda bulunmuştur. Silikon Vadisi'nde Sun Microsystems'ta başladığı çalışma hayatında ayrıca DoCoMo USA Labs ve Samsung Electronics Research Center'da devam etmiştir ve 16 tescilli patenti bulunmaktadır. Türkiye’de Nesnelerin İnterneti Topluluğu (IoTxTR)'in kurucusu olan Alper, ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde de CmpE 490 IoT dersinin açılması ve yürütülmesinde rol oynamıştır.


Alperen Ceyhun Mecit

Alperen Ceyhun Mecit, lisans eğitimini Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlamıştır. Şu anda Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde İşletme Yüksek Lisansı yapmaktadır. Üniversite yılları boyunca dünyanın en büyük bağımsız hukuk öğrencileri derneği olan ELSA’da; ELSA Ankara Saymanı, ELSA Ankara Başkanı ve ELSA Türkiye Saymanı olarak görev almıştır. The Law Archive (“LawArch”) adlı -hukukçuların geleneksel iş yapış şekillerini değiştirerek zaman tasarrufu ve verimlilik sağlayan- yapay zekâ tabanlı hukuk teknolojisi girişiminin kurucu ortağıdır. Aynı zamanda Avrupa merkezli hukuk teknolojisi derneği olan ELTA’nın ise Türkiye bölümü kurucu üyelerindendir.


LinkedIn


Ateş Sünbül

BT Denetim, Güvenlik ve Danışmanlık Hizmetleri Sorumlu Ortak

Mağazacılık, Sivil Bilişim, Bankacılık ve Danışmanlık sektöründe yönetim, kıdemli müfettişlik, danışmanlık yöneticisi ve baş PCI QSA görevlerinde bulunmasını takiben, Mazars’a 2017 yılında katılan Ateş, BT Denetim, Güvenlik ve Danışmanlık bölümü Sorumlu Ortak olarak çalışmaktadır. PCI DSS, veri gizliliği, BT denetimi, CobiT, BT Danışmanlık, BT Güvenlik ve Yasal Uyum konuları uzmanlık alanlarıdır. Bankacılık, Finans, üretim, mağazacılık ve telekomünikasyon sektörü başta olmak üzere çeşitli sektörlerde bilgi güvenliği denetimleri, güvenlik ürünleri kurulum, teknik destek ve eğitim çalışmaları gerçekleştirmiştir. BDDK BS Baş Denetçi, PCI QSA, CISA, CISM, CDPSE ve ISO 27001 LA sertifikalarına sahiptir.


Prof. Dr. Aylin Seçkin

İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyesidir. 1991’de Boğaziçi Ekonomi Bölümünden mezun olduktan sonra, 1991-92 arasında Jean Monnet bursu ile Université Libre de Bruxelles’den Avrupa Ekonomisi üzerine Master derecesini, 1999’da Carleton Üniversitesinden (Kanada) Ekonomi Doktorasını aldı. 2001 yılına kadar Kanada’da Cirano Araştırma Merkezi, Montreal Üniversitesi, Mount Allison Üniversitesinde çalıştıktan sonra 2001 yazında Türkiye’ye dönerek Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü kadrosuna katıldı. 2015 yılında Profesörlük derecesini alan Aylin Seçkin, Sanat ve kültür ekonomisi ve sanat yatırımları üzerine Empirical Economics, Journal of Cultural Economics, Economics Bulletin’de, nüfus, yaşlanma ekonomisi üzerine çalışmaları ise Economic Modelling gibi çeşitli akademik dergilerde birçok yayın yaptı. 2021 Temmuz ayında Sanatın Ekonomisi kitabını yayınladı. Prof. Seçkin, 2016-2017 akademik döneminde Berkeley Üniversitesi ve Ottawa Üniversitelerinde sabatik izninde bulundu. 2021’de Bilgi Üniversitesi Dijital Pazarlama Yüksek Lisansını bitiren Aylin Seçkin, 2021’de CroMagnon Art adında yapay zeka temelli bir startup’ın kurucu ortağı oldu. Aylin Seçkin halen Bilgi Üniversitesinde Ticaret Teorisi, Para Teorisi, Spor Ekonomisi, Sanat ve Kültür Ekonomisi ve İnternet (Startup) Ekonomisi derslerini vermektedir.


Dr. Bahar Karacar

TEİD Proje ve Eğitim Koordinatörü

Bahar Karacar 1998 yılında İstanbul Fransız Pierre Loti Lisesi’den mezun olduktan sonra üniversite öğrenimi için Paris’e gitmiştir. 2004 senesinde Paris 2 Panthéon-Assas Üniversitesi’nde Uluslararasi Ekonomi eğitimini bitirdikten sonra sırasıyla, Paris 1 Panthéon-Sorbonne Üniversitesi’nde 2005 senesinde Uluslararası Ticaret Master Programı ve ardından 2006 senesinde Paris 2 Panthéon-Assas Üniversitesi’nde Jeostrateji, Küreselleşme ve Kalkınma Master Programı’ndan mezun olan Bahar Karacar 2012 senesinde ise Ekonomi Doktorasını Paris 1 Panthéon-Sorbonne Üniversitesi’nde sunmuş ve mezun olmuştur. Dr. Bahar Karacar 2014 senesinde çalışmaya başladığı TEİD Etik ve İtibar Derneği’nde Turkish Integrity Center of Excellence (TICE) projesi koordinatörlüğünün yanı sıra 2016 yılından bu yana TEİD Akademi eğitimleri koordinatörlüğü görevi de üstlenmektedir.


LinkedIn


Doç. Barış Atiker

Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nden 2000 yılında özel yetenek bursu ve Yüksek Şeref derecesiyle mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Grafik Tasarım Yüksek Lisans (2004) ve Sanatta Yeterlik (2009) tez çalışmalarını “Hareketli Grafik Tasarım” uzmanlığı ile tamamlamıştır. Akademik çalışmalarının yanı sıra profesyonel anlamda çeşitli tasarım ve yapım şirketlerinde sanat yönetmenliği görevinde bulunmuştur. 2001 yılından beri serbest tasarımcı olarak 150’den fazla uluslararası görsel kimlik projesini yürütmüş ve çalışmaları yurtdışı kaynaklı birçok yayınevinin kitaplarında ödüllendirilerek yer almıştır. Bir vakıf üniversitesinde “Hareketli Grafikler”, “2 ve 3 Boyutlu Canlandırma” “Etkileşim Tasarımı” ve dersleri vermektedir. Ayrıca kurumsal firmalar için yönetici ve ekip liderlerine odaklı “Yaratıcı Liderlik”, “Tasarım Düşünce”, “İş-Hayat Dengesi”, “Kişisel Markalama”, “Hikayeleme” gibi atölyeler vermektedir.


LinkedIn


Bego Demir

15 yaşında çocuk işçi olarak kot üretiminde çalışmaya başlayan Bego, 2008’de Kot Kumlama İşçileri Dayanışma Komitesi’ni kurmuş ve Türkiye’de kot kumlamanın yasaklanmasını sağlamıştır. Bu konuda yürüttüğü faaliyetler sayesinde yasa koyucuları ikna ederek işçilere emeklilik hakkı kazandırmış ve dünyada 100’den fazla markanın kot kumlamaya son vereceğini açıklamasını sağlamıştır. Bego, kendisi ve arkadaşlarının mücadelesini verirken tekstil üretimindeki adaletsizliği fark etmiş, ürünleri üreten küçük üretici ve işçilerin ne kadar güçsüz olduğunu ve ürettiği üründen adaletsiz pay aldığını görmüştür. Üretim süreçlerinin hem işçi sağlığı hem de çevre kirliliği üzerindeki etkilerini gözlemlemiştir. 2013’te Temiz Giysi Kampanyası Türkiye’yi kurarak tekstil üretimini daha sürdürülebilir hale getirmek ve üreten tarafı güçlendirmek için çalışmalara başlamıştır. Markaları temiz giysi üretmeleri konusunda ikna etmeye çalışmıştır. Bu yolculukta kendi markası “Bego Jeans”i kurarak sürdürülebilir ve sağlıklı giysi üretiminin mümkün olduğunu markalara göstermiştir.


Berç Çubukçiyan

Yönetim danışmanlığı, teknoloji ve bankacılık sektörlerinde 12 yılı aşkın tecrübesiyle çalışma hayatına devam etmektedir. Kurumsal performans yönetimi, müşteri deneyimi, transformasyon ve dönüşüm yönetimi, satış ve kanal stratejileri geliştirme gibi alanlarda tecrübeye sahip olmakla birlikte son 5 yıldır Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’da çalışmaktadır.

Profesyonel deneyiminin yanı sıra aynı zamanda girişimcilik ekosisteminde melek yatırımcı, mentor ve danışman olarak bulunmaktadır. Çubukciyan, YTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünü tamamladıktan sonra RIT ve Yeditepe Üniversitesi çift diplomalı Mühendislik Yönetimi bölümünü tamamlamıştır. Eğitim hayatına Yeditepe Üniversitesi İşletme Doktora programında devam etmektedir. Aynı zamanda Harvard Kennedy School, UCONN gibi üniversitelerde liderlik programlarını bitirmiştir.


Ceren Kurt

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun avukattır. Uçan Süpürge Vakfı Genel Koordinatörlük görevini yürütmektedir. Halen E-Pass for Equality, Kader Değil Karar ve Women’s Access to Justice and Human Rights Mechanisms projelerinde ve Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivalinde koordinatörlük yapmaktadır. Hacettepe Üniversitesi Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları bölümünde yüksek lisansına devam etmektedir.


Deniz Mina Küpana

Kavlak Avukatlık Bürosu’nda bilişim ve teknoloji hukuku, veri koruma hukuku ve regülasyonlara uyum kapsamında çalışmalarını sürdürmektedir. Küpana, farklı sektörlerde faaliyet gösteren yerli ve yabancı şirketlere ilgili regülasyonlar kapsamında danışmanlık hizmeti sağlamakta ve şirketler ile yürütülen uyum projelerini yönetmektedir. Veri koruma hukuku bağlamında uyum süreçlerinde eğitim ve farkındalık çalışmalarını da yürütmekte olan Mina, Kavlak Akademi bünyesinde de 2019 yılından bu yana veri koruma hukuku dersi vermektedir.


Derya Aslan

CitiPR’ın kurucu ve yöneticisi Derya Aslan orta ve lise öğrenimini Üsküdar Doğan Koleji’nde üniversite eğitimini ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde tamamlamıştır. TÜRVAK Eğitim Kurumları’nda Yapım-Yönetim Bölümü’nde eğitim gören ve Boğaziçi Üniversitesi’nde Satış Pazarlama Sertifika Programı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde TV Haberciliği Programı’nı tamamlayan Aslan, 1999-2001 yılları arasında Kültür Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın ortak düzenledikleri özel bir projede görev alarak 12 ülke ve 18 şehirde sunuculuk yapmıştır.

CitiPR’ın kurucu ve yöneticisi Derya Aslan orta ve lise öğrenimini Üsküdar Doğan Koleji’nde üniversite eğitimini ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde tamamlamıştır. TÜRVAK Eğitim Kurumları’nda Yapım-Yönetim Bölümü’nde eğitim gören ve Boğaziçi Üniversitesi’nde Satış Pazarlama Sertifika Programı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde TV Haberciliği Programı’nı tamamlayan Aslan, 1999-2001 yılları arasında Kültür Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın ortak düzenledikleri özel bir projede görev alarak 12 ülke ve 18 şehirde sunuculuk yapmıştır.

Derya Aslan Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) üyesidir.


Ebru Metin

Ebru Metin, hukukta tasarım yöntemiyle hukuk sektöründe yaratıcı çözümler üreten ve Catalyst 2030, esela ve European Legal Technology Association’ın üyesi olan Legal Design Turkey isimli sosyal girişimin kurucusudur. Daha önce Türkiye, İngiltere ve İspanya'da farklı kuruluşlarda, şirket avukatı, kurumsal yönetim uzmanı ve sözleşme yöneticisi olarak görev almıştır. Eylül 2021 itibariyle İstanbul Bilgi Üniversitesi Legal Design Lab’ın direktörü olarak yarı zamanlı şekilde görev yapmaktadır.

Jean Monnet bursiyeri olarak 2014 yılında King's College London'da hukuk yüksek lisans programını, 2013 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde tezsiz hukuk yüksek lisans programını ve 2009 yılında İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi hukuk lisans programını tamamlamıştır.

Ayrıca Avrupa Hukuk Teknolojileri Derneği Türkiye elçisi, Hukuk Eğitiminde İnovasyon Birliği ve Global Hukuk Teknolojileri Konsorsiyumu Türkiye temsilcisidir. Hukuk teknolojilerinin ESG amaçlarıyla kullanıldığı durumları listeleyen global Project Octolex projesinin yürütücüsüdür. Uluslararası CEE Legal Tech Blog’unda Türkiye’deki gelişmeleri yazmaktadır. 2020 yılında World Commerce and Contracting tarafından kendisine “Advanced Practitioner” (CCMAP) unvanı verilmiştir.


Efe Oğuz

Avukat - Spor Hukuku Enstitüsü Genel Sekreteri

Mersin Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlayarak mezun olmuş ve Avukatlık stajı sonrası Yüksek Lisans eğitimini Londra'da London Metropolitan Üniversitesi'nde Spor Hukuku alanında tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimi sonrasında Türkiye'ye dönerek kurucusu olduğu Oğuz Argıt Hukuk Bürosu'nda İstanbul Barosu’na bağlı olarak avukatlık mesleğime devam etmektedir. Spor Hukuku Enstitüsü Derneği Genel Sekreteri olarak görev almaktadır.


LinkedIn


Emir Uzunoğlu

2006 yılında Sabancı Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olmuştur. Boğaziçi Üniversitesi'nde Yazılım Mühendisliği konusunda tezsiz yüksek lisans, University of Chicago'da Liberal Bilimler konusunda tezli yüksek lisans yapmıştır. Profesyonel kariyerine TÜSİAD-SÜ Rekabet Forum'un da proje asistanı olarak başlamıştır. Son dört yıldır Keiretsu Forum Türkiye'de Girişimci İlişkileri Direktörü olarak görev almaktadır.


LinkedIn


Emre Çolak

TEİD 2019-2021 Dönemi Yönetim Kurulu Asıl Üyesi, Philip Morris Etik ve Uyum Direktörü

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1994 yılında mezun olmuştur. Birsel Ortak Avukatlık Bürosu’nda avukat olarak başladığı kariyerine, Philip Morris International şirketinde Kurumsal İlişkiler departmanında devam etmiştir. Kurumsal İlişkiler alanında yurtiçi ve yurtdışında çeşitli sorumluluklar üstlendikten sonra 2011 yılında şirketin Türkiye ve Balkanlarda faaliyet gösteren bağlı şirketlerinin uyum programları direktörlüğü görevine atanmıştır. Emre Çolak TEİD 4., 5. Ve 6. Dönemlerinde TEİD Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almış, 2016 yılından beri de TEİD Akademi eğitmenleri arasında görev almaktadır.


LinkedIn


Av. Ertuğrul Onur

TEİD 6. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı, TEİD 7. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi, Coca-Cola İçecek

2007 yılından bu yana Coca-Cola İçecek Hukuk Baş Müşavirliği görevini yürüten Av. Ertuğrul Onur, 2013 yılında CCI Etik ve Uygunluk Programını hayata geçirmiş ve 2013-2016 yılları arasında CCI Etik ve Uyum Yöneticiliği görevinde bulunmuştur. Hâli hazırda Hukuk Baş Müşavirliği görevine ek olarak Etik ve Uyum Komitesi Başkanlığı görevini icra etmektedir. Coca-Cola İçeçek’teki görevinden önce, Pfizer Türkiye hukuk departmanını kurmuş ve yönetmiştir. Pfizer Türkiye bünyesinde Genel Müdür Yardımcısı ve Hukuk Direktörü olarak görev yapan Av. Onur aynı zamanda uyum programlarını gerçekleştirmiştir. Ertuğrul Onur, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.

TEİD Kurumsal üyesi olan Coca-Cola İçecek A.Ş.’nin temsilcisi sıfatıyla 5. Dönemde TEİD Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı, 6. Dönemde ise TEİD Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. Av. Ertuğrul Onur aynı zamanda TEİD Akademi “Kurumsal Etik ve Uyum Yönetimi” birinci dönem mezunlarından olup sonrasında TEİD Akademi eğitmenleri arasında görev almaktadır.


LinkedIn


Ezgi Barhan

Ashoka Türkiye Sosyal Girişimcilik Programı Koordinatörü

Ezgi, Ashoka Türkiye'de Fellow seçim süreci, seçilen Fellowların desteklenmesi ve sosyal girişimcilik alanında ekosistem çalışmalarında görev almaktadır. 2011'den bu yana Tarlabaşı Toplum Merkezi’nde sahada çalışma imkânı bulmuş, Lambda İstanbul Ruh Sağlığı Çalışanları için Toplumsal Cinsiyet Eğitimi Programı’nda toplumsal cinsiyet üzerine çalışmış ve bu programla liselerde toplumsal cinsiyet eğitimi vermiştir. Zeytin Çekirdekleri Derneği’nde gönüllü koro eğitmeni olarak 2 sene Ayvalık’ta çocuklarla çalışmalar yapmış, Hindistan’da Goa Care & Compassion’da çocuklarla gönüllü müzik çalışmaları yürütmüştür. Bahçeşehir Üniversitesi’nde Sosyoloji lisansını bitiren Barhan; göç, toplumsal cinsiyet ve çocuk konularında araştırmalar yaparak bu konuda tezini tamamlamıştır. Ashoka Türkiye’de gönüllülük ile başlayan kariyerine 2019 Kasım ayından itibaren Sosyal Girişimcilik Programı’nda tam zamanlı çalışan olarak devam etmektedir. Aynı zamanda İKSV Alt Kat’ta çocuklarla sosyal becerileri müzikle destekleyen atölyeler gerçekleştirmektedir.


Ferhat Yıldırım

Ferhat Yıldırım lisans derecesini 2002 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, yüksek lisans derecesini 2005 yılında Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Yüksek Lisans Programından aldıktan sonra bir süre avukatlık mesleğini icra etmiştir. 2010 yılında Viyana Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Alanı Doktora Programına kabul edilmiş ve Viyana’da bulunmuştur. Eylül 2017’den bu yana Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk bölümünde kadrolu öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2019 yılında İstanbul Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk -Arabuluculuk Modülü- bölümünde tezli ikinci yüksek lisans eğitimi tamamlamıştır. Uluslararası ve ulusal birçok etkinlikte tebliğ ve bildiri sunan Yıldırım’ın “Arabuluculuk ve Ombudsmanlık”, “Uluslararası Arabuluculuk Sempozyumu (Editör)” ve “Avusturya ve Türkiye’de Hukuk Uyuşmazlıkları Arabuluculuk Kanunu” isimli kitap çalışmaları bulunmaktadır.


Av. Fırat Barış Kavlak

Kavlak Avukatlık Bürosu’nun kurucu ortağı olan Fırat Barış Kavlak, 2004 senesinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2006 yılında Yeditepe Üniversitesinde Özel Hukuk alanında yüksek lisansını tamamlamış olup şirketler ve ticaret hukuku alanında çalışmalarını sürdürmüştür. 2006 senesinde Kavlak Avukat Bürosunu kurarak birlikte çalıştığı avukatlar ile ulusal ve uluslararası platformda pek çok şirketin kurumsal işleyişleri konusunda danışmanlık hizmeti sunmakta olup start-up hukuku, melek yatırım, aile şirketleri ve aile ofisleri gibi pek çok alanda çalışmalarını sürdürmektedir. Kurumsal yönetim alanında da çalışmakta olan Kavlak halen arabulucu olarak da görev yapmaktadır.


LinkedIn


Fikret Sebilcioğlu

SMMM, CFE, TRACE Anti-Bribery Specialist

TEİD 2021-2023 Dönemi Yönetim Kurulu Üyesi, Cerebra Muhasebe Denetim Danışmanlık

Sebilcioğlu, Cerebra Muhasebe Denetim ve Danışmanlık Firması’nın yönetici ortağıdır.

Türkiye’de yerleşik birçok uluslararası şirkete UFRS, U.S. GAAP, iç kontroller, iç denetim ve Sarbanes & Oxley Kanunu’na uyum alanlarında hizmet vermiştir. 2009 yılından itibaren beyaz yakalı suistimalleri, varlıkların kötüye kullanılması, rüşvet, fatura komisyonları (kickback), hileli finansal tablolar, Foreign Corrupt Practices Act and UK Bribery Act kanunlarına uyum ile karmaşık adli muhasebe alanlarında birçok hassas projeler yönetmiştir. Ayrıca rüşvet ile mücadele programları, kurum içi inceleme programları ile etik ve uyum programlarına ilişkin projelerde yer almıştır. Ayrıca ICC kurallarına göre yürütülen tahkim davalarına konu olan ihtilaflara ilişkin projelerde yer almıştır. Cerebra’dan önce, PwC İstanbul ve Rotterdam ofislerinde 1993-2008 yılları arasında çalışmıştır.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik (SMMM), Suistimal İnceleme Uzmanlığı (CFE), TRACE Yolsuzlukla Mücadele Uzmanlığı ve KGK Bağımsız Denetçi unvanlarına sahiptir. Etik ve İtibar Derneği ve ACFE Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve TKYD Denetim Kurulu üyesidir.

TEİD 4., 5. ve 6. Dönemlerde Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapmış ve 2016 yılından beri TEİD Akademi eğitmenleri arasında yer almaktadır.


LinkedIn


Holger Zscheyge

Holger works as an executive in legal and tax publishing in Russia since 1996. First for the local subsidiaries of C.H. Beck (German legal publisher) and Wolters Kluwer (global provider of professional information, software solutions, and services), since 2009 for his own publishing company Infotropic Media.

In 2015, he started to branch out into legal technology as a speaker, event organizer, expert and mentor. Holger is the organizer of Moscow Legal Tech (first legal tech conference in Russia) and Legal AI (first conference on AI in the legal domain in Russia), and a frequent speaker on legal tech and innovation at conferences in Germany, UK, France, Romania, Poland, Russia, Ukraine, Belarus and Kazakhstan. In 2017, he co-founded Moscow Legal Hackers and joined the European Legal Technology Association (ELTA), where he currently serves as president and ambassador for Russia.

--

Holger, 1996'dan beri Rusya'da hukuk ve vergi yayıncılığı alanında yönetici olarak çalışmaktadır. İlk olarak C.H. Beck 'in (Alman yasal yayıncısı) yerel yan kuruluşlarında ve daha sonra Wolters Kluwer’de (küresel profesyonel bilgi, yazılım çözümleri ve hizmet sağlayıcısı) çalışmıştır. 2009'dan beri kendi şirketi Infotropic Media’da çalışmalarını sürdürmektedir.

2015 yılında konuşmacı, etkinlik organizatörü, uzman ve mentor olarak hukuk teknolojisi ile ilgilenmeye başlamıştır. Holger, Moscow Legal Tech (Rusya'daki ilk hukuk teknolojisi konferansı) ve Legal AI (Rusya'da hukuk alanında yapay zeka üzerine ilk konferans) organizatörüdür ve Almanya, İngiltere, Romanya, Polonya, Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya ve Kazakistan, Fransa'daki konferanslarda hukuk teknolojileri ve inovasyon üzerine sık sık konuşmacı olarak yer almaktadır. 2017 yılında Moscow Legal Hackers'ın kurucu ortağı ve şu anda birliğin Rusya başkanı ve temsilcisi olarak görev yaptığı Avrupa Hukuk Teknolojileri Birliği'ne (ELTA) katılmıştır.


Ignat Postny

Ignat Postny is an expert in business transformation and digital technologies. He is also the executive director and partner of the law firm TAG Consulting Russia and member of boards of directors of companies in different sectors of economy. Deputy Chairman of the Technology Committee of the Independent Directors Association - the largest community of professional directors in Russia and CIS. Member of the Expert Club of the Center for Strategic Research.

Another area of interest is digital transformation and creation of technological innovations in the sphere of legal tech. As the executive director of TAG Consulting Russia, he automated the company's operations. Ignat also co-founded a technology startup focused on the development and implementation of artificial intelligence technologies in the legal and document analysis spheres.

Ignat is actively involved in the development of the professional community of directors as a member of the Independent Directors Association and Deputy Chairman of the IDA Technology Committee. He is also one of the lecturers at the MBA program on corporate governance at Plekhanov Russian Economics University and a guest speaker at leading educational institutions, including MGIMO, GSGA Moscow State University, Garant, Statut and others.

--

Ignat Postny, iş dönüşümü ve dijital teknolojiler konusunda uzmandır. Aynı zamanda TAG Consulting Russia Hukuk Firması’nın yönetici ortağıdır. Ekonominin farklı sektörlerindeki şirketlerin Yönetim Kurulu Üyeliği’ni sürdürmektedir. Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu’ndaki en büyük profesyonel yöneticiler topluluğu Technology Committee of the Independent Directors Association’da başkan yardımcısı görevini üstlenmektedir. Expert Club of the Center for Strategic Research üyesidir.

Bunun yanında dijital dönüşüm ve Legal Tech alanında teknolojik yeniliklerin yaratılması konusunda da çalışmalar yürütmektedir. TAG Consulting Russia'nın genel müdürü olarak şirketin operasyonlarını otomatik hale getirmiştir. Ignat ayrıca hukuk ve belge dokümantasyonu alanında yapay zekâ teknolojilerinin geliştirilmesi ve uygulanmasına odaklanan bir teknoloji girişiminin kurucu ortağıdır.

Ignat, IDA üyesi ve Teknoloji Komitesi Başkan Vekili olarak profesyonel yöneticiler topluluğunun gelişiminde aktif olarak yer almaktadır. Ayrıca Plekhanov Rus Ekonomi Üniversitesi'nde kurumsal yönetim üzerine MBA programında öğretim görevlisi ve MGIMO, GSGA Moskova Devlet Üniversitesi, Garant, Statut ve diğerleri dahil olmak üzere önde gelen eğitim kurumlarında konuk konuşmacıdır.


İnan Utku Türkmen

CADS@TEDU’de kurucu direktör olarak çalışmaya başlamadan önce Bilkent, Atılım, Gebze Yüksek Teknoloji ve TED üniversitelerinde akademisyen olarak görev almıştır. TED Üniversitesi Uygulamalı Veri Bilimi yüksek lisans programının kurucu anabilim dalı başkanlığını 2017-2019 yılları arasında yürütmüş olup bu programda ders vermeye devam etmektedir. Özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile veri yönetişim stratejisi, ileri veri analitiği, veri odaklı karar verme ve yapay zeka uygulamaları alanlarında pek çok proje ve kapasite geliştirme programında yer almıştır.


LinkedIn


İsmail Sincik

6 yılı aşkın süredir AVK adında uluslararası bir endüstri firmasının Türkiye, Irak ve Azerbaycan ülke müdürlüğünü yapmaktadır.. B2B satış, iş geliştirme ve dağıtım ağı kurgulama konusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Sabancı SuCool, Hackquarters, Facebook, HSBC, Bayer ve Visa'nın inovasyon programlarında B2B satış ve müşteri yolculuğu ile ilgili eğitimler vermiştir. Reengen, Userguiding ve Walkovr girişimlerinde melek yatırımcı ve yönetim kurulu danışmanı olarak görev almaktadır. Aynı zamanda Nar Ajanda adında 15.000 adetten fazla satılan bir üretkenlik ajanda markasının kurucusu ve tasarımcısıdır.


LinkedIn


İstem Akalp

İstem D. Akalp, Kavlak Academy Danışma Kurulu üyesidir. Dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimcilik ağı olan Ashoka'nın Türkiye ofisindeki 6 yıllık görevinde Sosyal Girişimcilik Direktörü olarak aktif Ashoka fellowları topluluğunu güçlendirmiş, Türkiye’de güçlü ve etkili bir sosyal girişimcilik ekosisteminin oluşmasına katkı sağlamış, Ashoka Türkiye'nin üniversite öğrencilerine yönelik programlarını yeniden tasarlamış ve uygulamıştır. Bu bağlamda ayrıca, Türkiye’nin 15'ten fazla şehrinde bu konuda atölyeler düzenlemiştir. Sosyal Girişimcilik Günü, Açık Açık Sosyal Girişim, Türkiye'de Sosyal Girişimlerin Durumu Raporu, Sürdürülebilir Sosyal Girişim Vakaları, Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı gibi Türkiye’de sosyal girişimcilik ekosistemine yönelik birçok çalışmaya katkı sağlamıştır. Ashoka Türkiye Eş Direktörü olarak, Ashoka’nın Türkiye’de ve dünyada ağ ve topluluk yapısı ve yönetişim çalışmalarına katkıda bulunmuştur. İstem D. Akalp, Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğimi bölümünden mezun olmuştur ve şu anda New York'ta The New School, Parsons School of Design'da Stratejik Tasarım ve Yönetim yüksek lisansı yapmaktadır.


LinkedIn


Jacek Welc

Jacek Welc, Professor of Corporate Finance at SRH Berlin University of Applied Sciences, as well as at Wroclaw University of Economics. He also owns the LCCI (London Chamber of Commerce and Industry) Diploma in Managerial Principles and LCCI Level 4 Certificate in Financial Accounting.

From 2003 to 2007, he was an independent consultant in the areas of corporate valuation, management accounting, and financial accounting. Then he served as Head of the Corporate Finance Department at Dexus Partners (a brokerage house operating at Warsaw Stock Exchange) and consulting manager at PKF Polska (an auditing company). Jacek now co-owns a consultancy specializing in corporate financial services rendered to companies listed on Warsaw Stock Exchange.

In his academic work Jacek specializes in financial accounting quality, with the focus on reliability and comparability of published corporate financial reports. He published more than thirty research papers and presented his research finding on multiple academic conferences worldwide (with several awards for his empirical studies). As a guest lecturer he taught financial statement analysis at business schools in sixteen countries. In November 2020 Jacek published his new book, titled “Reading Between the Lines of Corporate Financial Reports. In Search of Financial Misstatements” (Palgrave Macmillan).

Privately Jacek is a keen mountain hiker (more than 1000 km walked each spring / summer season), reader of books on history of Europe and, recently, a piano player (or, rather, would-be piano player).

--

Jacek Welc, SRH Berlin Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde ve Wroclaw Ekonomi Üniversitesi'nde Kurumsal Finansman Profesörü’dür. Ayrıca Yönetim İlkeleri alanında LCCI (Londra Ticaret ve Sanayi Odası) Diplomasına ve Finansal Muhasebede LCCI Seviye 4 Sertifikasına sahiptir.

2003-2007 yılları arasında kurumsal değerleme, yönetim muhasebesi ve finansal muhasebe alanlarında bağımsız danışman olarak çalışmıştır. Ardından Dexus Partners'da (Varşova Menkul Kıymetler Borsası'nda faaliyet gösteren bir aracı kurum) Kurumsal Finansman Departmanı Başkanı ve PKF Polska'da danışmanlık müdürü olarak görev yapmıştır. Jacek şu anda Varşova Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören şirketlere verilen kurumsal finansal hizmetlerde uzmanlaşmış bir danışmanlık şirketinin ortak sahibidir.

Akademik olarak ise Jacek, yayınlanan kurumsal finansal raporların güvenilirliği ve karşılaştırılabilirliği üzerinde odaklanarak finansal muhasebe kalitesinde uzmanlaşmıştır. Otuzdan fazla araştırma makalesi yayınlanan ve araştırma bulguları dünya çapında birçok akademik konferansta sunulan Jacek, aynı zamanda ampirik çalışmaları için çeşitli ödüller kazanmıştır. Konuk öğretim görevlisi olarak on altı ülkedeki işletme okullarında mali tablo analizi dersleri vermiştir. Kasım 2020'de Jacek, “Kurumsal Finansal Raporların Satır Arasını Okumak” başlıklı yeni kitabını yayınlamıştır.

Jacek, bunun yanında hevesli bir dağ yürüyüşçüsüdür (her ilkbahar / yaz sezonunda 1000 km'den fazla yürür) ve Avrupa tarihi üzerine kitap okumaktan hoşlanan bir piyanisttir.


Av. Kemal Altuğ Özgün

TEİD 2021-2023 Dönemi Yönetim Kurulu Yedek Üyesi, Çetinkaya Avukatlık Bürosu

Altuğ Özgün, yaşam bilimleri alanında 16 yılı aşkın yöneticilik tecrübesine sahip bir hukuk ve uyum profesyonelidir. Kariyerine Özgün Avukatlık Bürosu’nda serbest avukatlık yaparak başlamış, daha sonra çok uluslu organizasyonlarda kurum içi hukukçu/danışman olarak görev yapmaya devam etmiştir. Eastpharma’da (Deva Holding) Hukuk Müşaviri ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptıktan sonra medikal cihaz alanına geçerek, Beckman Coulter’da (Danaher) Hukuk ve Uyum Müdürü olarak çalışmıştır.

Özgün, kariyerine Sandoz’da (Novartis) Hukuk Baş Müşaviri ve Uyum Müdürü olarak devam etmiş, burada hukuk departman yönetimine ve uyum programlarına odaklanmıştır. Daha sonra etik kültür, etik liderlik ve etik karar verme gibi alanlarda uzmanlığını geliştirmek için Astellas Pharma’da Etik ve Uyum Direktörü olarak görev almıştır. Kendisi halen Çetinkaya Avukatlık Bürosunda etik ve uyum, iş hukuku, iç soruşturmalar ve sağlık alanlarını yöneten ortak avukat olarak görev almaktadır.

Özgün, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup, Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Hukukunda yüksek lisansına devam etmiştir. Altuğ Özgün, İstanbul Barosuna kayıtlı bir avukat olup, Etik ve İtibar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla eğitmen, konuşmacı ve proje yöneticisi gibi çeşitli görevler alarak ülkemizde etik ve uyum farkındalığını arttırmak üzerine çalışmaktadır.

TEİD 5. 6. Ve 7. Dönemlerinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapmıştır.


LinkedIn


Koray Akalp

Av. Koray Akalp, 1985 İstanbul doğumludur. Ortaokul ve lise eğitimini İstanbul Amerikan Robert Koleji’nde tamamladıktan sonra 2003 yılında girmiş olduğu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2007 yılında mezun olmuş, 2008 yılında da İstanbul Barosu’na kaydolarak avukatlık ruhsatını almıştır.

Kendisi 2011 yılında Madrid, İspanya’da bulunan Instituto Superior de Derecho y Economia’da (ISDE) uluslararası spor hukuku alanında yüksek lisans programını tamamlamış ve Zürih, İsviçre’de spor hukuku ve tahkim alanında çalışmalarda bulunmuştur.

2012 yılından bu yana da İstanbul’da bulunan ofisinde ağırlıklı olarak spor hukuku alanında çalışan Av. Koray Akalp; Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı (“Kulüpler Birliği”) ve birçok yerli ve yabancı spor kulübü, sporcu, antrenör ve menajere danışmanlık vermeye ve kendilerini yerel ve uluslararası tahkim kurulları, FIFA, UEFA, BAT ve CAS nezdinde temsil etmeye devam etmektedir.


Nilüfer Aktaş

Boğaziçi İş insanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü 96 mezunu olan Nilüfer Aktaş, toplam 23 yıllık profesyonel iş tecrübesine sahiptir. Kurumsal kariyerinde Garanti Bankası, TEB BNP Paribas ve İş Yatırım gibi finans ağırlıklı şirketlerde hem yurtiçi hem de yurtdışı iştiraklerinde çalışma fırsatı bulmuştur. Yatırım ve özel bankacılık satış ve pazarlama odaklı kariyerinin son 5 yılında bankacılık sektöründe yaşanan dijital dönüşüm odağında finansal teknolojik girişimlerle iş birlikleri gerçekleştirmiş ve çalıştığı kurumlarda inovasyon odaklı stratejiler geliştirilmesine katkı sağlamıştır. 2016 yılında 20 farklı ülkeden kadın girişimcilerin yer aldığı Stanford Üniversitesi’nin Palo Alto’daki kampüsünde Women Entrepneurship Executive Programı’na katılarak sertifika almaya hak kazanmıştır. Halen Akbank’ta İnsan ve Kültür Departmanı ile birlikte bankacılık sektörünün pozitif dönüşümüne katkı sağlayacak projeler geliştirmeye devam etmektedir. Boğaziçi İş İnsanları Derneği ve Genedos Sosyal Kooperatif’inde yönetim kurulu üyesi olarak görev almakta, özellikle kapsayıcı iş modelleri ve sürdürülebilirlik alanlarında probono eğitimler ve girişim mentorluğu vermektedir.


LinkedIn


Nilüfer Dalay

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde eğitimini tamamlamış, İstanbul Üniversitesi’nde İktisat üzerine yüksek lisans ve doktora yapmıştır. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Teorisi ve İktisat Tarihi ana bilim dalında asistanlık yapmış, T.C. Merkez Bankası Krediler Genel Müdürlüğü, Pamukbank Genel Müdürlüğü Kredi İzleme Genel Müdürlüğünde ve İznik Eğitim ve Öğretim Vakfında araştırmacı ve eğitmen olarak çalışmış, daha sonra, yabancı firmalara Türkiye’de danışmanlık yapmıştır. 2013 Yılından bu yana Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde iktisat dersleri vermektedir. Ayrıca barış ve adalet alanında etkinlik gösteren sivil toplum örgütlerinde araştırma ve sunumlar yapmakta, seminerler yürütmektedir. Uzun yıllardır İtalyanca’dan edebiyat, mimarlık ve felsefe alanında çeviriler gerçekleştirmekte aynı zamanda sinema, tiyatro ve edebiyat alanında araştırmalar yapmakta, metinler geliştirmekte, editörlük yapmaktadır.


Paul Swegle

Paul Swegle has served as general counsel to numerous tech companies across many industries, including fintech, financial services, marketing technology, virtual health and telehealth, and health and medical devices and software. He has helped build and sell companies to Abbott Laboratories, Capital One, ING, and Nortek. Paul has been involved in more than $13 billion of financings and M&A deals.

After graduating from the University of Washington School of Law in Seattle, Paul began his legal career with the U.S. Securities and Exchange Commission and the U.S. Department of Justice. He is an Adjunct Law Professor at both Seattle University School of Law and Gonzaga University School of Law and has written two best-selling books that are used widely in law and business schools, “Startup Law and Fundraising for Entrepreneurs and Startup Advisors” and “Contract Drafting and Negotiation for Entrepreneurs and Business Professionals.”

--

Paul Swegle, fintech, finansal hizmetler, pazarlama teknolojisi, sanal sağlık ve telesağlık, sağlık ve tıbbi cihazlar ve yazılımlar dahil olmak üzere birçok sektörde çok sayıda teknoloji şirketine genel danışman olarak hizmet vermiştir. Abbott Laboratories, Capital One, ING ve Nortek'e şirket kurma ve satma konusunda yardımcı olmuştur. Paul, 13 milyar dolardan fazla finansman ve birleşme ve satın alma anlaşmalarında yer almıştır.

Seattle'daki Washington Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Paul, hukuk kariyerine ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve ABD Adalet Bakanlığı'nda devam etmiştir. Hem Seattle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde hem de Gonzaga Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Yardımcı Hukuk Profesörüdür ve hukuk ve işletme okullarında yaygın olarak kullanılmakta olan çok satan iki kitap yazmıştır: “Başlangıç Hukuku ve Girişimciler ve Başlangıç Danışmanları için Kaynak Yaratma” ve “ Girişimciler ve İş Profesyonelleri için Sözleşme Taslağı ve Müzakere.”


Pınar Öncel

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin (SYFF) ve Surdurulebiliryasam.net’in kurucularından Pınar Öncel, karşı karşıya olduğumuz karmaşık sorunlar karşısında direnç arttırmaya ve yaratıcı çözümlerle değişime odaklı bir tasarımcı ve sürdürülebilirlik danışmanı. Tuna Özçuhadar’la birlikte sürdürülebilirlik eğitimleri ve kapasite arttırma atölyeleri tasarlıyor ve yürütüyor. 2008 yılından bu yana Türkiye’de sürdürülebilirlik için toplumsal ve kültürel dönüşüme sağladığı katkı ile önemli bir role sahip olan SYFF'nin yürütücülerinden olan Öncel ODTÜ Endüstriyel Tasarım bölümünde lisans, Blekinge Tekniska Högskola (İsveç) “Sürdürülebilirlik için Stratejik Liderlik” programında yüksek lisans yaptı.


LinkedIn


Reyhan Elmasri

“Çalışanların Mutluluğu” başlığı altında çok farklı modüllerden oluşan kurumsal eğitimler vermektedir. Nefes Koçu, Çocuk Nefes Koçu, Reiki Master, Yaşam Koçu, NLP, EFT, Access Consciousness, ThetaHealing, Radyestezi gibi farklı şifa ve gelişim tekniklerini kişilerin gereksinimlerine göre kullanıyor. Kendi geliştirdiği ve sadece bir kaç seansta insanların yaşamında pek çok alanda olumlu gelişmeler sağlayan Duygusal Detoks seanslarını uyguluyor. Aynı adla yayınlanmış bir kitabı bulunuyor. 10 yıl Procter & Gamble, 3 yıl Deloitte, 10 yıl Egon Zehnder Türkiye ofisi, 2 yıl da Dubai ofisi olmak üzere 25 yıllık kurumsal deneyime sahip.


Reyhan Elmasri Website


Selda Özçalık

ODTÜ Matematik ve Sabancı Üniversitesi EMBA mezunu olan Selda Özçalık, bankacılık kariyerine müfettiş olarak başlamıştır. Son 3 senedir ise kariyerinde değişikliğe giderek insanı ve kültür odağında insanın gelişimini merkeze alan çalışmalar yapmaktadır. Halen liderliğini yaptığı Akbank Akademi’de özellikle geleceğin yetkinlikleri, dijital dönüşüm, kültürel dönüşüm, eğitim teknolojileri, sürdürülebilirlik alanlarında çalışmaktadır. Bu kapsamda gençlerin iş hayatına hazırlanması, teknolojik yetkinliklerinin artırılmasının yanı sıra sosyal girişimlerle işbirlikleri konusunda Banka içinde düşünce liderliği yapmakta, sosyal etki projelerine de liderlik etmektedir.

Bankacılık kariyerinin yanı sıra aynı zamanda ATC ünvanlı lider koçu ve EQAC, BPC ünvanlı duygusal zeka uzmanıdır. Eğitimlerini Adler Central Europe Koçluk okulu ve Six Seconds The Emotional Intelligence Network’te tamamlamıştır. Halen çalışmakta olduğu kurumda ve gönüllü projelerde koçluk, mentorluk çalışmaları ile birlikte duygusal zeka eğitimi de vermektedir.


LinkedIn


Sinan Güler

Profesyonel Basketbolcu & Melek Yatırımcı

1983’te dünyaya gelen Sinan, basketbol kariyerine İstanbul Teknik Üniversitesi’nde başladıktan sonra Beşiktaş’a geçmiş ve 2001 yılında ilk profesyonel maçına burada çıkmıştır. Daha sonra sporcu bursu ile Amerika’ya giderek Salt Lake Community College ve Carroll College üniversitelerinde ikişer yıl forma giymiş, 2006 yılında döndüğünde Türkiye’deki yeni kariyerine Darüşşafaka formasıyla başlamıştır. Sinan, daha sonra sırasıyla Beşiktaş, Anadolu Efes (Efes Pilsen), Galatasaray ve Fenerbahçe formalarını giymiştir. Basketbol Süper Ligi’nde 500’ün üzerinde maça çıkan Sinan’ın A Milli Takımda da yer almıştır. 2014 Dünya Şampiyonası’ndan sonra A Milli Takım kaptanlığına getirilmiş ve Milli Takım’da son maçını oynadığı 2019 yılına kadar A Milli Takımının kaptanlığını sürdürmüştür.

Anadolu Efes ile 1 kez lig şampiyonluğu, 2 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1 kez Türkiye Kupası sevinci yaşayan Sinan, Galatasaray’da kaptan olarak Avrupa’nın en büyük ikinci kupası olan Eurocup şampiyonluğunu kazanmıştır. Daha sonra transfer olduğu Fenerbahçe ile 1 lig şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Türkiye Kupası kazanmanın yanı sıra 2 kez Final Four heyecanı yaşamıştır. Sinan ayrıca Basketbol Süper Ligi’nde 9 kez All-Star kadrosuna seçilmiştir.


LinkedIn


Dr. Suat Atan

Yazılım Geliştirici, Yazar

Atan, Torino Üniversitesi'nde İtalya Hükumeti bursu ile veri madenciliği ve doğal dil işleme üzerine postdoktora çalışmalarına devam etmektedir.

2009 yılından itibaren, 4 yılı Hazine Müsteşarlığı’nda Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü’nde olmak üzere, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nda (TKDK) AB Fonlarının yönetilmesi ve uygulanması alanlarında uzman personel olarak görev almıştur. Bunun yanında TED üniversitesi uygulamalı veri bilim merkezinde sosyal fayda için veri bilimi projesine katkı sağlamaya devam etmektedir. Vue.js ve Jquery konusunda uzmanlaşmış olup Python ve R dilleri olmak üzere, Java ve Javascript gibi dilleri iyi derecede kullanmaktadır. suatatan.wordpress.com adlı bloğunda 15 yıldır 700’den fazla özgün yazı yayımlamıştır.


Tuna Özçuhadar

Tuna Özçuhadar sistem odaklı düşünen bir tasarımcı ve sürdürülebilirlik profesyoneli. Sürdürülebilirlik alanında tasarım ve danışmanlık çalışmalarının yanı sıra, 2008'den beri küresel sürdürülebilirlik sorunlarını ve yaratıcı yerel çözümleri içeren etki odaklı belgeseller ile kültürel değişime katkı veren Sürdürülebilir Yaşayan Film Festivali'ni düzenliyor. Etki odaklı belgesellerin daha geniş kesimlere çevrimiçi etkinlikler ile erişimini sağlayan sosyal girişim Surdurulebiliryasam.net'in kurucusu olan Özçuhadar ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı mezunudur, Çevre Kontrolü ve Yapı Teknolojileri dalında İTÜ'den ve Sürdürülebilirlik için Stratejik Liderlik programında BTH'den (Isveç) yüksek lisans dereceleri bulunmaktadır.


LinkedIn


Dr. Uygar Özesmi

Çevre Bilimci ve Ashoka Senior Fellow olan Dr. Uygar Özesmi, ekolojik ve sosyal adalet için türetim ekonomisi oluşturmak üzere Good4Trust.org kurucusudur. Türetim Ekonomisi Derneği’nin başkanlığını yürütmektedir. Kadir Has Üniversitesi’nde Sürdürülebilir Enerji ve Ekolojik Ekonomi, İstanbul Üniversitesi’nde ve Bilgi Üniversitesi’nde Sosyal Girişimcilik dersleri vermektedir.. 1989-90 yılları arasında Çevreden Sorumlu Devlet Bakanı Adnan Kahveci’nin danışmanlığını üstlenmiştir. Fulbright Burslusu olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde Ohio State Üniversitesi’nde master, daha sonra MacArthur Burslusu olarak Minnesota Universitesi’nde doktora yapmıştır. 2001 yılında Türkiye’nin ilk kitle kaynak platformu olan KusBank.org ’u kurmuş, 2002 yılında, BirdLife’ın Türkiye temsilcisi olan Doğa Derneği’nin kurucu başkanlığını yapmıştır. New York’ta Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nda Çevre Uzmanı (2004–2006), TEMA Vakfı Genel Müdürü (2006-2008), Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü (2008-2012) olarak görev almıştır. 2012 yılında Türkiye’de Change.org’u kurmuş ve halen Genel Direktörlük görevini sürdürmektedir. Sivil Toplum Geliştirme Merkezi’nin (STGM) kurucu üyelerinden olan Dr. Özesmi, Sivil Katılım için Dünya Birliği (CIVICUS) yönetim kurulunda 2 dönem görev almıştır. Ashoka Vakfi ve ENİVA Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Kendisinin 100’den fazla bilimsel yayını, sayısız popüler makalesi, bir kitabı ve Açık Radyo’da her gün yayınlanan bir programı vardır.


Zafer Elcik

Zafer, özel çocuklar için özel çözümler üreten Otsimo'nun kurucu ortağı ve CEO'sudur. Alanın öncü isimlerinden biri olan Zafer, özel ihtiyaçları olan çocuklara kaliteli, uygun fiyatlı ve erişilebilir özel eğitim çözümlerini tüm dünyaya sunmak için çalışmaktadır. Otsimo'nun oyun tabanlı araçları, çocuklar için erken öğrenme döneminde mevcut kaynaklardaki açığı kapatmayı amaçlıyor. Otsimo'nun mobil uygulamaları, çocukların eğlenirken aynı zamanda eğitim gelişimlerini de geliştirmelerine yardımcı oluyor. Aynı zamanda bir Ashoka Fellowu olan Zafer, Otsimo ile birlikte dünya çapındaki sosyal etkileri ile birçok ödül kazandı.